Market Place

Pewsey, Wiltshire

 

One50studio have been working with the Pewsey Community Land Trust to develop proposals for affordable housing on the site of the former Police Station in the centre of Pewsey, Wiltshire. 

The village sits within the North Wessex Downs Area of Outstanding Natural Beauty with the centre of the village being a conservation area. This has required a careful and considered design response to ensure that the proposals are sensitive to the surrounding context. During the development of the designs we undertook a series of public consultations, which allowed the testing and refinement of the design proposals with the local community.      

The scheme seeks to retrofit the existing police station house into a family home and garden area, whilst also developing 7no. new affordable flats of a range of sizes. The scheme also looks to retain and enhance the existing bus stop and shelter on the site. 

The designs will go to a public referendum through a Community Right to Build Order during the summer of 2023.